Grootste bergingsopdracht van 2016

Inleiding

In 2015 ondervond de jack-up Troll Solution een catastrofaal ongeluk toen het bezig was onderhoud te verlenen op het wellhead platform CAAN-A in de Golf van Mexico. Het ongeluk leidde tot het zinken van de Troll Solution. Als resultaat van het ongeluk, werd Ardent gevraagd om het wrak te bergen. Ardent ging daarvoor naar TGS, die op dat moment net klaar was met de constructie van de grootste hydraulische wrakkengrijper (met een capaciteit van 1,000 ton) in de wereld en was meer dan bereid om Ardent te helpen met dit probleem.

Over de grijper

De wrakkengrijper werkt op elk type hijskraan met voldoende hijscapaciteit. Deze gigantische grijper weegt circa 165.000 kilo en is uitgerust met 4 heavy duty hydraulische cilinders om de schalen te openen of dicht te maken. De cilinders worden bediend door middel van een diesel-hydraulische power pack die op het dek staat gemonteerd. De grijper kan worden bestuurd via een radiografische afstandsbediening. De wrakken grijper is multifunctioneel gebouwd en kan worden gebruikt met 2 of 4 schalen.

Het project

Het Ardent bergingsteam sneed de roef, en de scheepsromp in 31 stukken met een geleide guillotine en heeft deze stukken achter elkaar omhoog gehesen van de zeebodem met de TGS grijper. Het project verliep succesvol zonder enige tegenslagen. Het TGS Team is heel erg trots om deel uit te hebben gemaakt van dit gecompliceerde project. 

Home//Nieuws//Grootste bergingsopdracht van 2016

Contact met TGS

The Grab Specialist B.V.
Draaibrugweg 1
1332 AA Almere
Nederland
T: +31 - (0) 36 532 88 22 E: info@tgs-grabs.nl
Menu
Contact
The Grab Specialist B.V.
Draaibrugweg 1
1332 AA Almere
Nederland
+31 - (0) 36 532 88 22 info@tgs-grabs.nl